fistul-bitkisel-tedavisi
Makat Çatlağına Bitkisel Çözüm
11 Mart 2017
İbrahim Saraçoğlu Fistül Bitkisel Tedavi
11 Mart 2017

Makat Fistülü Bitkisel Tedavi

Uzman Desteği Alın

Makat Fistülü Bitkisel Tedavi

Makat fistülü bitkisel tedavi, perinal apse bitkisel tedavi, fistüle zaralı yiyecekler nedir. Makat fistülü bitkisel tedavi yöntemleri hakkında makale.

Makat fistülü bitkisel tedavi yöntemleri için yazılmış bilgi amaçlı makale. Makat fistülü bitkisel tedavi yöntemleri için kullanılan bitkiler makalenin devamında yer almaktadır. Makat fistülü bitkisel tedavi yöntemlerinden önce kısaca makat çatlağı veya makat fistül hakkında kısaca bilgi verelim.

Makat Fistülü Nedir ?

Cilt ve bağırsak arasında normalde olmaması gereken bir bağlantının kanalın oluşmasına makat apsesi denir. Makat içindeki bağırsak bölümü (birincil ağız). Ve deri arasında (ikincil ağız) normal dışı bir bağlantının oluşmasına. İse makat apsesi veya tıbbi deyimi ile perianal fistül denir.

Makat Fistülü Çeşitleri

Trans-sfinkterik Fistül

Makat fistüllerinin % 25’ini oluşturur. İç makat kası (internal anal sfinkter) ile dış makat kası (eksternal anal sfinkter) arasında alçakta seyredip iskio-rektal çukura açılır. Oradan da perine adı verilen makat derisine uzanır. Diğer olası fistül seyir doğrultusu ise yüksekte makat derisine açılan bir ağız, yüksekte kör sonlanan bir ağızdır.

Ekstra-sfinkterik Fistül

Makat fistüllerinin % 1’ini oluşturur. Perine adı verilen makat derisinden levator ani kasına (leğen kemiği tabanını saran kas). Ve oradan da rektum adı verilen bağırsağa uzanır.

İnter-sfinkterikfistül

Makat fistüllerinin % 70’ini oluşturur. İç makat kası (internal anal sfinkter) ile intersfinkterik boşluğa (iç ve dış makat kası arası). Ve oradan da perine adı verilen makat derisine uzanır. Diğer olası fistül seyir doğrultusu ise deride ağız yoktur, yüksekte kör sonlanan bir ağız oluşumudur.

Supra-sfinkterik Fistül

Makat fistüllerinin % 5’ini oluşturur. İntersfinkterik boşluktan yukarında pubo-rektal kas (leğen kemiği tabanındaki kas) aracılığı ile iskio-rektal boşluğa. Ve oradan da perine adı verilen makat derisine uzanır. Diğer olası fistül seyir doğrultusu ise yüksekte makat derisine açılan bir ağız, yüksekte kör sonlanan bir ağız oluşumudur.

Makat Fistülü Tedavisi için Kullanılan Bitkiler

Kuşburnu : İçerisindeki Omega 3 ve Omega 6 nın onarıcı fonksiyonu sayesinde ciltte meydana gelen çatlakları iyileştirir. (kaynak : kusburnu gen tr)

Eşşek Otu : Anti bakteriyel ve iltihap giderici etkilere sahiptir. (kaynak:huzursayfasi com)

Keten Tohumu Yağı : İçerisinde bulundurduğu yağ asidinin ciltte onarıcı ve iyileştirici etkisi bulunduğu bilinmektedir. Sedef hastalığı, kırmızı lekeler ve benzeri deri rahatsızlıkları. Keten tohumu yağında bulunan EFA’NIN antinflamatuar etkilerine fazla direnemeyerek kaybolurlar. (kaynak:ketentohumu gen tr)

Buğday Tohumu : İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildin kolajen ve elastikiyetini arttırır. (kaynak:sifalibitkitedavisi com)

Çörek Otu : Ciltte oluşan çatlaklara karşı etkilidir. Çörek otu yağı ciltteki mantar ve egzama gibi oluşumlara karşı kullanılabilmektedir. (kaynak: corekotu gen tr)

Susam Yağı : İçeriğindeki çinko ile cildin kolajen üretimini arttırır ve daha yumuşak, daha elastik bir cilt görünümü sağlar. Uzmanlar çinkonun aynı zamanda vücudun kendini onarması ve iyileştirmesi için faydalı olduğunu söylüyorlar. Bu bakımdan susam yağı, yaraların iyileşmesini sağlayabilir. (kaynak: pratikciltbakimi com)

Jojoba Yağı : Cilde esneklik ve nemini geri kazandırdığı için, cildi besleyici ve faydalı yağlardan bir tanesidir. Ayrıca jojoba adaptojen yani vücüt fonksiyonlarını dengeler. Genel olarak sağlık durumu üzerinde iyileştirici bir etkiye sahip bitkiler arasında yer alır. (kaynak: hastaniye com)

Hodan Yağı : Cildinizi sağlıklı tutabilmeniz için az bilinen bir sırdır. Bu doğal yağ sadece derinizi nemlendirir. Kuru ve hasarlı cildinizi yumuşatmakla kalmaz aynı zamanda egzama ve atopik dermatit. Kronik cilt rahatsızlıklarına sahip hastaları rahatlatır. (kaynak:onikibilgi com)

Hindistan Cevizi Yağı : Güzellik rutininize eklemeniz gereken doğal bir mucize. Peeling (vücuttaki ölü derileri soyma işlemi) için de kullanabilir. Bu yağ ile pürüzsüz ve yumuşacık bir cilde sahip olabilirsiniz. (kaynak: cnnturk com)

Kakao Yağı : Tahriş olmuş cildi yatıştırır. Kuru cildi nemlendirici ve besleyici özelliği ile cilt üzerindeki yaraların tedavi sürecini hızlandırmak için kullanılabilir. (kaynak:onikibilgi com)

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.