Fistülün Bitkisel Tedavisi
3 Mayıs 2017
fistul-bitkisel-tedavisi
Fistül Hastalığının Bitkisel Tedavisi
3 Mayıs 2017

Fissür Bitkisel Tedavi Yöntemleri

fistül-belirtileri

fistül-belirtileri

Uzman Desteği Alın

Fissür Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Fistül hastalığının bitkisel tedavisi, fistül hastalığı bitkisel tedavi, fistül hastalığı tedavisi. Fistül hastalığının bitkisel tedavisi hakkında.

Fistül hastalığının bitkisel tedavisi hakkında yazılmış bilgi amaçlı makele. Fistül hastalığının bitkisel tedavisi için kullanılan bitkiler makalenin devamında yer almaktadır. Fistül hastalığının bitkisel tedavisi konusundan önce kısaca fistül hastalığı hakkında kısaca bilgi verelim.

Fistül Nedir

İki organ veya iki doku yüzeyi arasında normalde olmayan bir bağlantının (kanalın) olmasına fistül denir. Anal kanal ile deri arasında anormal bir bağlantının (kanal) olmasına ise perianal fistül denir. Hemen her zaman daha önceki bir apse sonucunda oluşan perianal fistül, apsenin geliştiği salgı bezi ile apsenin drene olduğu cildi birbirine bağlayan küçük bir geçittir.

Fistül hastalığının nedenlerini, tedavisini ve komplikasyonlarını anlamak için anal kanal anatomisini bilmek gerekir.

Anal kanal mide-bağırsak kanalının (gastrointestinal kanal) en son kısmını oluşturur (makat). Anal kanalı iki adet kas tabakası çevreler. Bu kaslardan dıştaki, eksternal anal sfinkter, kişinin kontrolü altında çalışan çizgili kastır.

Birey bu kası kullanarak tuvaletini erteleyebilir. İçte olan tabaka, internal anal sfinkter, düz kas liflerinden meydana gelmiş olup kişinin kontrolü altında değildir. Her iki kas tabakasında kişinin dışkısını kontrol etmesinde ve dışkısını tutmasında önemli görev alır.

Fistül Tedavisi için Kullanılan Bitkiler

Kuşburnu

Kuşburnu, içerisindeki Omega 3 ve Omega 6 nın onarıcı fonksiyonu sayesinde ciltte meydana gelen çatlakları iyileştirir. (kaynak : kusburnu gen tr)

Keten Tohumu Yağı

Keten tohumu yağı, içerisinde bulundurduğu yağ asidinin ciltte onarıcı ve iyileştirici etkisi bulunduğu bilinmektedir. Sedef hastalığı, kırmızı lekeler ve benzeri deri rahatsızlıkları. Keten tohumu yağında bulunan EFA’NIN antinflamatuar etkilerine fazla direnemeyerek kaybolurlar. (kaynak:ketentohumu gen tr)

Çörek Otu

Çörek otu, ciltte oluşan çatlaklara karşı etkilidir. Çörek otu yağı ciltteki mantar ve egzama gibi oluşumlara karşı kullanılabilmektedir. (kaynak: corekotu gen tr)

Hodan Yağı

Hodan yağı, cildinizi sağlıklı tutabilmeniz için az bilinen bir sırdır. Bu doğal yağ sadece derinizi nemlendirir. Kuru ve hasarlı cildinizi yumuşatmakla kalmaz aynı zamanda egzama ve atopik dermatit. Kronik cilt rahatsızlıklarına sahip hastaları rahatlatır. (kaynak:onikibilgi com)

Kakao Yağı

Kakao yağı, tahriş olmuş cildi yatıştırır. Kuru cildi nemlendirici ve besleyici özelliği ile cilt üzerindeki yaraların tedavi sürecini hızlandırmak için kullanılabilir. (kaynak:onikibilgi com)

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, güzellik rutininize eklemeniz gereken doğal bir mucize. Peeling (vücuttaki ölü derileri soyma işlemi) için de kullanabilir. Bu yağ ile pürüzsüz ve yumuşacık bir cilde sahip olabilirsiniz. (kaynak: cnnturk com)

Susam Yağı

Susam yağı, içeriğindeki çinko ile cildin kolajen üretimini arttırır ve daha yumuşak, daha elastik bir cilt görünümü sağlar. Uzmanlar çinkonun aynı zamanda vücudun kendini onarması ve iyileştirmesi için faydalı olduğunu söylüyorlar. Bu bakımdan susam yağı, yaraların iyileşmesini sağlayabilir. (kaynak: pratikciltbakimi com)

Eşşek Otu

Eşşek otu, anti bakteriyel ve iltihap giderici etkilere sahiptir. (kaynak:huzursayfasi com)

Jojoba Yağı

Jojoba yağı, cilde esneklik ve nemini geri kazandırdığı için, cildi besleyici ve faydalı yağlardan bir tanesidir. Ayrıca jojoba adaptojen yani vücüt fonksiyonlarını dengeler. Genel olarak sağlık durumu üzerinde iyileştirici bir etkiye sahip bitkiler arasında yer alır. (kaynak: hastaniye com)

Buğday Tohumu

Buğday tohumu, içeriğindeki E vitamini sayesinde cildin kolajen ve elastikiyetini arttırır. (kaynak:sifalibitkitedavisi com)

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.